ПРОДУКТИ

PVC дограма

Вива Пласт, България, 3 камерен профил, бял
Ропласто, Германия, 3 камерен профил, бял
Ропласто, Германия, 5 камерен профил, бял, дървесни декори

Все по-често задавания въпрос е: Каква дограма да изберем - ПВЦ или алуминий?

Еднозначен отговор няма. Предимствата и недостатъците ги има и при двата варианта. Клиентът взима крайното решение, ние можем да го ориентираме и да му помогнем да избере, в зависимост от мястото и начина на поставяне на дограмата.
Предимства: PVC дограмата е с нисък коефициент на топлопроводимост, което значи, че задържа по-успешно топлината в помещението; лесна поддръжка; по-малка вероятност от конденз/конденз може да се появи при всякакъв тип дограма/; ниска цена; лесна поддръжка – почистване с влажна мека кърпа/не се третира с абразивни препарати/
Недостатъци: Старее по-бързо от алуминия, защото е с органичен произход; податлива на капризите на времето; има линейно разширение; по-масивна; без блясък;

Алуминиева дограма

Алуминиева дограма с прекъснат термомост – подходяща за жилищни прозорци, балконски врати, остъкляване на тераси/топлоизолационните му характеристики се доближават до тези на PVC дограмата/; витрини и врати за магазини/крепкостта на метала е по-голяма от тази на пластмасата/
Предимства: Структурата на алуминия не се нарушава с течение на времето; не променя външншя си вид и не подлежи на линейни разширения както PVC дограмата; елегантен, с блясък; не се нуждае от поддръжка-почистване с влажна мека кърпа
Недостатъци: По-голяма вероятност за появата на конденз; по-скъп; необратими надрасквания.

Стъклопакети

Стъклопакетът заема по-голяма част от прозореца, отколкото профилите, ето защо трябва да се обърне внимание какво точно стъкло ще бъде сложено. Стандартната ширината на стъклопакета е 22,5мм за алуминиевата дограма и 24мм за ПВЦ дограма.
Бяло 4мм/бяло 4мм – стандартно изпълнение
Бяло 4мм/бяло 5мм – повишава се шумоизолацията в помещението
Бяло 4мм/бяло 4мм/нискоемисийно Ка/ - повишава се топлоизолацията в помещението
Различни на цвят стъкла /зелено, кафяво и др./ ще придадат светла нотка в сивото Ви ежедневие.
Правилната изработка на стъклопакета ще Ви предпази от появата на конденз между двете стъкла, но не и от конденз по самото стъкло. Кондензът е неконтролируем процес и зависи изцяло от влажността в помещението и температурната разлика.

Фирмата произвежда стъклопакети за:
• Своите клиенти
• Колеги

Цените са съобразени с количеството и региона.

Други

Не забравяйте допълнителните екстри към дограмата, които ще Ви излезат по-евтини ако ги поръчате заедно с дограмата, отколкото по късно.
Комарници: Стационарни, на панти или ролетни – изборът е Ваш, консултацията от нас. Съобразете, че при наличие на стационарен комарник няма да имате достъп да почистите стъклата отвън; при комарник на панти – от ляво или дясно, ако не бъде свален; ролетен – има достъп от всякъде.
Козирки: Алуминиевите козирки се монтират от външна страна на прозореца, имат различна ширина и наклон за оттичане на водата. Горна козирка се монтира задължително при монтаж на прозореца. ПВЦ первази: Монтират се от вътрешна страна и се слагат под самата дограма. Различни ширини. Не само саксиите Ви ще стоят на тях, те са практични и при появата на конденз по стъклата и дограмата. В този случай водата няма да се стича по стената , а ще се задържа на перваза и по-лесно ще може да бъде почистена.
Двоен механизъм: Проветрението е основно за предотвратяването на конденз по дограмата и стъклата, двойният механизъм позволява това да става доста добре.

Очакваме Ви за всякакви въпроси, не се колебайте свържете се с нас.  Общи условия за изпълнение на поръчката